Connect with us

Other

Hauskoja videopelejä historiaan perustuen

Published

on

Historiallinen tarkkuus ei yleensä liity videopeliteollisuuteen. Monet kehittäjät pelaavat nopeasti ja löysästi tosiasiatarkkuudella luoden nautinnollisen pelikokemuksen. Tämä alkoi kuitenkin muuttua, kun peliteollisuudesta tuli johtava mediamuoto. Monet pelaajat alkoivat osoittaa kiinnostusta kehittäjiä kohtaan, jotka ottavat koulutusta peleihinsä, mikä sai heidän syyllistyneen nautintoharrastuksensa tuntemaan itsensä huomattavasti vähemmän syyllisiksi.

Jopa AAA-pelit, kuten Assassins Creed -sarja, rohkaisevat nyt aktiivisesti pelaajia oppimaan lisää aikakausista, joilla he pelaavat, pääasiassa lisäämällä muistiinpanoja tai päiväkirjamerkintöjä keräilyesineiksi.

La Noire

Kuten kaikki Rockstarin kehittämät pelit, L.A. Noiren harteilla oli paljon odotuksia ennen sen ensimmäistä julkaisua 2011. Pelin varhaiset trailerit kiehtoivat pelaajia sen yhdistelmällä, joka sisälsi ainutlaatuisen Rockstarin avoimen maailman ja innovatiivisen etsivämekaniikan.

Avoin maailma on pääasiassa se, mikä ansaitsee pelin paikan muiden historiallisesti tarkkojen julkaisujen joukossa, sillä se tarjoaa pelaajille uskomattoman esityksen toisen maailmansodan jälkeisistä Los Anglesista, joka kiteyttää miltä 1940-luvun kaupunki olisi näyttänyt.

Advertisement

Steel Division: Normandy 44

Steel Division: Normandy 44:n on kehittänyt Eugen Systems, joukkue, jonka sodan aikaisten strategiapelien ystävät tuntevat hyvin julkaisuista, kuten vuoden 2010 R.U.S.E. ja vuoden 2013 Wargame: AirLand Battle. Peli sijoittuu toisen maailmansodan Ranskaan ja tarjoaa pelaajille erilaisia voimia ohjattavaksi, mukaan lukien Iso-Britanniasta, Yhdysvalloista, Saksasta ja tietysti Ranskasta.

Steel Division: Normandy 44:n jatko-osa nimeltä Steel Division 2 julkaistiin vuonna 2019, vaikka se jäi edeltäjänsä laadusta.

https://pixabay.com/images/id-202103/

Kingdom Come: Deliverance

Kingdom Come: Deliverance on Warhorse Studiosin kehittämä seikkailuroolipeli. Pelin kulku keskittyi vahvasti realismiin. Pelaajien täytyy syödä, juoda ja nukkua pysyäkseen terveinä. Lisäksi panssari, vaatteet ja pilaantuva ruoka huononevat ajan myötä.

Peli sijoittuu 1400-luvun alkuun Kingdom of Bohemia, joka tunnetaan myös nimellä Tšekin kuningaskunta. Huolimatta valtavasta avoimesta maailmasta, kehittäjä varmisti, että ympäristö oli täynnä historiallisesti tarkkoja aseita, hahmoja ja rakennuksia. Tämä peli muistuttaa hieman casino Book of Dead.

Verdun

Verdun ansaitsee kiitosta siitä, että se on yksi harvoista ensimmäisen persoonan ammuntapeleistä, joka pyrkii tietoisesti tarjoamaan pelaajille historiallisesti tarkan pelikokemuksen. Kuten nimestä voi päätellä, peli on saanut inspiraationsa Verdunin taistelusta. Verdunin taistelun uskotaan olevan yksi historian pisimmistä taisteluista. Se kesti lähes vuoden ja vaati yli 300 000 ihmishenkeä. Näin ollen se tekee siitä myös yhden historian tappavimmista taisteluista.

Advertisement

Lisäksi peli sai kiitosta sen tarkasta kuvauksesta juoksuhaudoissa ja realististen inhimillisten taipumusten lisäämisestä pelimekaniikkana. Esimerkiksi sammutustuli vaikuttaa suuresti pelaajan näkökykyyn. Tulituksen alaisena kamera hämärtyy ja tärisee osoittaen, että hahmo yrittää välttää osumista.

Assassins Creed -sarja

Modernin pelin historiallisen tarkkuuden edelläkävijä Assassins Creed -sarja on vienyt pelaajat joihinkin historian kuuluisimpiin ajanjaksoihin, 1400-luvun renessanssi-Italiasta 1700-luvun Amerikan vallankumoukseen ja muinaisen Egyptin Ptolemaioksen aikaan.

Assassin Creed -pelien kattavat tarinat ovat yleensä enemmän historiallisia kuin historiallisesti tarkkoja. Pelit ovat kuitenkin täynnä kuuluisia historiallisia henkilöitä ja paikkoja, joilla on usein avainrooleja. Lisäksi sarja tarjoaa pelaajille usein tietokannan taukovalikossa. Tämä tietokanta tarjoaa pelaajille lukuisia valinnaisia asiakirjoja luettavaksi, jotka opettavat pelaajia heidän pelaamansa aikakaudesta.

Europa Universalis IV

Europa Universalis IV ansaitsee kärkipaikkansa tällä listalla toteuttamalla historiallisia tapahtumia, jotka tapahtuvat reaaliajassa. Strategiapeli sijoittuu myöhäisen keskiajan ja varhaisen nykyajan välille.

Advertisement

Peli asettaa pelaajalle monia asioita heidän hoidettavaksi, resurssien hallinnasta provisioiden uskonnollisten vakaumusten järjestämiseen, yksikköjensä kurinalaisuuden ja moraalin hallintaan. Lisäksi Paradox Development Studio vaatii pelaajia seuraamaan tarkasti teknologista kehitystä. Ne on jaettu kolmeen luokkaan, armeijaan, hallintoon ja diplomatiaan. Pelaajien on pysyttävä heidän kärjessä varmistaakseen, etteivät heidän kilpailunsa jää varjoon.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *